Press

Categorie-8 datakabel voor Datacentra

Datwyler heeft een eerste compacte S/FTP-AWG23 kabel “Cu 8203 4P” ontwikkeld, welke aan de te verwachten eisen van de nieuwe categorie 8.2 volgens ISO/IEC norm (ontwerp) volledig voldoet.

21 mai 2013

Datwyler Category8 Cable coul

Datwyler heeft een eerste compacte S/FTP-AWG23 kabel “Cu 8203 4P” ontwikkeld, welke aan de te verwachten eisen van de nieuwe categorie 8.2 volgens ISO/IEC norm (ontwerp) volledig voldoet.

Met de ontwerp-normen IEC 46C/976/NP en ISO/IEC TR 11801-99-1 zijn op dit moment de nieuwe internationale normen voor categorie-8 koperkabel en voor symmetrische kabelsystemen voor 40 Gbit/s in ontwikkeling. In tegenstelling tot de voor een paar jaar geleden besproken voorgestelde normen voor symmetrische datakabel van categorie 8 – toen voor de gestructureerde bekabeling van gebouwen en met een grensfrequentie van maximaal 1,2 gigahertz (GHz) – wordt vandaag de dag in de internationale normalisatie-organisaties uitgegaan van uitsluitend gebruik in datacentra en van een grensfrequentie van maximaal 2 GHz.

De norm ISO/IEC TR 11801-99-1 definieert een punt-tot-punt verbinding tussen actieve toestellen met een maximale afstand van 30 meter, bestaande uit 26 meter installatiekabel en 2 meter patch-kabel aan beide uiteinden. Een dergelijke verbinding kan in de datacentra de duurdere glasvezel en twinax bekabeling  vervangen.

Hoewel de nieuwe normen nog in ontwerpfase zijn, heeft Datwyler reeds een eerste compacte S/FTP-AWG23-Kabel "CU 8203 4P” ontwikkeld, die volledig voldoet aan de te verwachten eisen van de nieuwe categorie 8.2 volgens het ISO/IEC ontwerp. Andere nieuwe ontwikkelingen met S/FTP en F/FTP en de bijbehorende patch-kabel (flex-kabel) zullen volgen. Voor deze nieuwe kabels benadrukt Datwyler het feit dat ze betreffende demping (NEXT, PS NEXT) grote reserves bieden ten opzichte van de besproken of gedefinieerde grenswaarden.

De precieze parameters voor de “Channel” specificaties moeten in de komende maanden worden ontwikkeld. Vooral met betrekking tot de toekomstige aansluittechniek en de transmissiemethode zijn nog veel open vragen. Datwyler adviseert graag haar klanten voor alle vragen met betrekking tot dit onderwerp.

Downloads

Datwyler_categorie8_kabel_ned.zip